Vad är FourSquare och Places?

Vad är FourSquare och Places?

Att via mobilen få reda på information om det lokala är stora trender inom webb- och mobilvärlden just nu. De två tjänster som kan sägas dominerar är FourSquare och Places. FourSquare är en app som laddas upp i mobilen varifrån man kan få tips från sina vänner om bra ställen i den stad man valt (kan vara butiker/restauranger/pubar etc). Det bygger förstås på att många lägger in info innan man får verklig nytta av den.

Places är också geografiskt baserad information, men visar istället var personen med mobilen själv befinner sig. Om du har facebook och går/åker någonstans så ”checkar” du in och informationen om detta läggs upp på facebook. Dina vänner kan då följa dig.

Vi får se hur det går framöver med dessa tjänster – själv tror jag att den här typen av information kan vara riktigt bra i valda situationer. Har precis laddat ner FourSquare och ska ut och testa i Lund – återkommer med rapport!

Denna webbplats använder cookies. Genom att fortsätta använda denna webbplats accepterar du vår användning av cookies.  Lär dig mer