Kom igång med bloggen

Kom igång med bloggen

I WordPress ingår ett avancerat bloggverktyg men många tycker det kan vara svårt att komma igång och använda det. Här kommer därför några tips på hur man kan komma igång och skriva och vad man ska tänka på.

Innehållet
Är det en företagsblogg så bör den förstås handla om ämnen som kan knytas till din verksamhet, men det ska inte vara säljinriktade texter. Skriv istället om sådant du själv tycker är roligt med ditt yrke, vad du inspireras av, senaste nytt från din bransch och tips som du tror andra kan ha glädje av. Regeln som gäller är att ju mer du delar med dig desto mer får du tillbaka. Givetvis ska du också skriva om aktuella händelser på din arbetsplats, samarbeten, projekt och kunder. Var gärna personlig men inte privat och var öppen för kommentarer från läsare.

Skrivprocessen
Börja med att sätta på ett par ”blogglasögon” och börja se på det du kan, vet och har åsikter om genom dem. Snart kommer det visa sig att du har ett antal intressanta inlägg på gång. Gör genast anteckningar om idéer, de har en tendens att glömmas bort annars. Sätt dig sedan vid datorn så snart du har tillfälle och börja skriva. Ofta flyter det på bara man sätter igång.

Målsättning och rutiner
När du kommit igång är det viktigt att skapa en rutin kring skrivandet. Sätt upp ett mål med ditt bloggande, hur många inlägg ska du ha i veckan och när ska du skriva dem? Avsätt gärna en bestämd tidpunkt i veckan till bloggen, det är en viktig del av marknadsföringen och ska betraktas som arbetstid.

Sprid dina inlägg
Har ditt företag en facebook-sida? Se då till att skicka vidare inlägget även dit. Du når då en vidare målgrupp och får fler besök till din blogg. Detsamma gäller Twitter där du kan sammanfatta inlägget och länka till bloggen.

Tips
Blir du extra inspirerad någon dag? Skriv flera inlägg på en gång och spara dem för publicering på olika dagar istället för att publicera allt på en gång. Då vet du också att det kommer att ticka på med lagom mellanrum, särskilt om det är en extra intensiv arbetsperiod.

Lycka till!

Denna webbplats använder cookies. Genom att fortsätta använda denna webbplats accepterar du vår användning av cookies.  Lär dig mer