Låt webben bli navet i din kommunikation

Låt webben bli navet i din kommunikation

Många har kanske tagit steget att skriva i sin blogg, men för att bättre nå ut med sitt budskap är exempelvis Facebook och Twitter oumbärliga. Du skapar ett nätverk av kunder, fans och andra intresserade och det är både effektivare och billigare än de traditionella sätten att marknadsföra sig på. Genom att utgå från din webbsida och sprida informationen därifrån blir den ett slags nav i din kommunikation.

Facebook
Har du en privat Facebook-sida? Då kan du enkelt gå in och registrera en sida för ditt företag, följ Facebooks egna instruktioner. Lägg till information om företaget och en profilbild. Sedan kan du bjuda in de vänner som redan finns i ditt nätverk som du tror också kan vara intresserade av ditt företag. Lägg till en ”gilla-knapp”på din webbsida och berätta att företaget finns på Facebook och hur många som följer dig.

Twitter
Med Twitter finns möjligheten att snabbt nå många. Detta gör du bäst genom att tydligt profilera dig och delge andra tips och åsikter inom ditt område. Leta också upp andra som du tycker verkar intressanta och följ dem. Registrera ett konto på www.twitter.com och skapa din profil. Det finns möjlighet att lägga till bakgrundsbild och anpassa färgerna efter din grafiska profil, något man bör göra för att inte bli alltför anonym. Du har 140 tecken på dig att skriva och det syns i rutan under hur många tecken du har kvar. Ofta länkar man vidare och för att spara tecken behövs korta länkar, dessa skapas på exempelvis tinyurl.com. Tala om på din webb att du  finns på Twitter och välj hur många tweets som ska synas från ditt twitterflöde.

Dela!
Sist men inte minst bör du lägga till sociala medier- ikoner under dina inlägg för att dela dem vidare. Det tillägg jag skulle rekommendera heter Add This och finns på WordPress webb.

Tips! Använd detta verktyg även för egen del när du vill publicera ett inlägg på Facebook och Twitter. Detta sparar dig både tid och möda!

Denna webbplats använder cookies. Genom att fortsätta använda denna webbplats accepterar du vår användning av cookies.  Lär dig mer