Kul med QR-koder

Kul med QR-koder

Vad är en QR-kod?
En QR-kod är en streckkod och kommer från begreppet Quick Response. Kortfattat innebär QR-koder en direkt länk mellan den fysiska världen och internet. Den kan länkas direkt till webbsidor, Facebook, Twitter, YouTube etc.

Hur läser jag en QR-kod?
Allt du behöver göra är att scanna den med din mobiltelefon genom att använda en app för scanning. Håll mobilen mot QR-koden så läser den snabbt  informationen och du kommer direkt till den webbsida som koden länkas till. Ladda ner en QR-läsare (gratis); QRReader för iPhone och Android av TapMedia.

Exempel på användningsområden
Sätt en QR-kod på ditt marknadsföringsmaterial – allt från visitkort, klistermärken, vykort, annonser, affischer, t-shirts – så kommer intresserade direkt till din webb. Titta på bioannonserna i tidningen så ser du ett annat intressant exempel. Var kreativ och använd QR-koder i kampanjer, tävlingar, i skyltfönster, för rabatter och erbjudanden.

Skaffa din egen QR-kod
Att skapa en egen QR-kod är lika enkelt som att använda den. Gå till exempelvis goqr.me  eller beqrious.com för att få din!

Behöver du fler idéer kring hur QR-koder kan användas? Se den här filmen från Beqrious..

 

Denna webbplats använder cookies. Genom att fortsätta använda denna webbplats accepterar du vår användning av cookies.  Lär dig mer