Lagen om kakor

Lagen om kakor

Nej, det handlar inte om kakor till fikat – men däremot om att informera om de ”cookies” (kakor på svenska) som används för att lagra information om besökare på din webb. Du kanske tänker att du inte har några, men i stort sett alla har någon textfil på sin webbplats som begär att få spara information på besökarens dator. De används bland annat för webbstatistik, formulär och inloggningar, funktioner de flesta använder på sin webb. Det är inte förbjudet att använda dessa kakor, så länge man informerar om att man gör det och ber om ett godkännande från besökaren att man gör det. Lagen trädde i kraft redan 2011, men det är först nu som den fått spridning på webbplatserna. Man ville ge innehavarna en rimlig tid att anpassa sina webbplatser och nu verkar tidsfristen vara på väg att ta slut. För att vara laglydig och säker är det alltså bäst att informera på sin webb att man använder kakor och be om ett ok. Läs mer på Post- och telestyrelsen.

Denna webbplats använder cookies. Genom att fortsätta använda denna webbplats accepterar du vår användning av cookies.  Lär dig mer